prosze o rozwiazanie i wyjasnienie
emigrant: Funkcja g okreslona jest wzorem g(x) = 3x − 2 . Sprawdz, czy punkty A = (3,7), B = (−4,−12), C
= (1,1) naleza do wykresu tej funcji. dla jakiego argumentu x funkcja g przyjmuje wartosc
rowna 19 ?
29 sty 11:18
Jack: Napisz sobie ze g(x) = y
Wtedy : y = 3x −2
Podstawiaj punkty po kolei i sprawdzaj czy lewa strona rowna sie prawej
Punkt A(3,7) − 3 to jest wspolrzedna iksowa, 7 to igrekowa...
Pokaze na przykladzie z ttm A...
7 = 3(3) − 2
7 = 9 − 2
7=7
L = P wiec ten punkt nalezy do wykresu
29 sty 11:21
emigrant : naprawde tego nie zrobie, a mam to do zrobienia, brytyjscy nauczyciele nie potrafia mi tego
wytlumaczyc.
29 sty 11:29