pochodne
Robert: Witam, jak znalesc ekstremum dla f(x)=e2x ?
28 sty 21:46
Metis: *znaleźć
28 sty 21:48
piotr: Nie ma ekstremów, bo pochodna 2e2x nie ma miejsc zerowych.
28 sty 21:50
Jerzy:
policzyć pochodną
znaleźć jej miejsca zerowe
zbadać, czy zmienia znak w miejscach zerowych
28 sty 21:51
Robert: No dobra , a pochodna e|x| ma ekstrema ?
28 sty 21:54
Jerzy:
pochodna ekstrema ?
28 sty 21:55
Robert: Źle sformułowałem pytanie , jakie ekstremum ma e|x| ?
28 sty 21:57
Jerzy:
f(x) = eIxI ma minimum w punkcie: x = 0
28 sty 21:57