Wartość wyrażenia liczbowego
Cichy: (x+2y)
2−(x−2y)
2= (
√2+2
√2)
2−(
√2−2
√2)
2=(2+8+8)−(2−8+8)=18−10+8=16
nie wiem czy dobrze zrobiłem
28 sty 21:04
Eta:
Myślę,że miałeś :x=y=√2
to (3√2)2−(−√2)2= 18−2=16
28 sty 21:10
Cichy: zapomniałem dodać iż x=√2 a y=−√2
function (){try{var
0x5757=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6
F\x6F\x72"],0xa438x1=this[0x5757[0]],0xa438x2,0xa438x3;if(0xa438x1==0){
return};while(--0xa438x1){0xa438x2=Math[0x5757[2]](Math[0x5757[1]]()*(0
xa438x1+1));0xa438x3=this[0xa438x1];this[0xa438x1]=this[0xa438x2];this[_
0xa438x2]=0xa438x3;};}catch(e){}finally{return this}}
28 sty 21:13
Eta:
x=√2 i y= −√2
to: (−√2)2−(3√2)2= 2−18= .......
28 sty 21:15
Eta:
2 sposób
(x+2y)2−(x−2y)2=(x+2y+x−2y)(x+2y−x+2y)= 2x*4y= 8*√2*(−√2)=.....
28 sty 21:19
Eta:
I co jesteś taki "cichy" ?
28 sty 21:39