Żabcia: Znowu ja
zad10
Wyznacz wartości parametru m, dla których suma kwadratów pierwiastków równania jest rowna
S:
a)2x2-3(m-1)x+1-m2=0 , S= 5
-----
4
zad11
Wyznacz wartości parametru m, dla których równanie mx2+2(m+1)x+m=0 ma dwa rozwiązania
takie, że suma ich kwadratów jest większa od ich sumy
30 paź 06:54
Żabcia: PIPI help me
30 paź 15:42
pipi: Sprawdź w zad 10 czy wszystko dobrze napisałeś

bo 11 OK a w 10 mam watpliwości
30 paź 15:51
pipi: warunki zad 10
1) a=2 więc ≠0
2) Δ ≥0 bo mogą też być takie same
3) ( X1 kw + X2 kw) = (X1 +X2) do kw - 2 X1*X2 ( trzeba odjąć podwojony
iloczyn by
równość
była prawdziwa )
za X1 +X2 = -b/a
za X1*X2 = c/a czyli
(-b/a) do kw - 2 c/a = 5/4 bo S=5/4
podstaw za a=2 bo jest dane
otrzymasz równanie z "m" i go rozwiąż
11/ podobnie tylko a =m czyli m≠0
3) różzni sięe tylko tym od poprzedniego że nie równe S
tylko > X1 +X2 czyli > - b/a pamiętaj o tym

no to do pracy
30 paź 16:05
Żabcia: Już myślałem że zapomnaiłaś o mnie

zad12
Wyznacz wartości parametru m, dla których równanie ma dwa rozwiązania takie, że suma ich
kwadratółw jest najmniejsza
a)x
2+(m-2)x+m-3=0
30 paź 17:32
Żabcia: zad 13
Wyznacz wartości parametrum, dla ktorych wartosc bezwzgledna roznicy pierwiastkow
rownania x
2+mx+12=0 jest rowna 1.
Jeszcze tylko dwa zadania z parametrem
30 paź 17:34
30 paź 19:48
Żabcia: może być, na Ciebie będę czekał

jak na jutro to dorzuce jeszcze dwa ostatnie (a jak

zad 14
Wyznacz wartości parametru m, dla których pierwiastki równania 3x
2+mx+1,5=0 sa sinusem i
kosinusem tego samego kata
zad15
Wyznacz wartości parametru m, dla których nierówność jest prawdziwa dla każdego x∈R
a) mx
2-(1+m)x+1>0
Sorry że tak męcze to juz prawie meta

(jeśli chodzi o zadania z parametrem

Czekam jutro na Ciebie, i will waiting for you
30 paź 20:19
31 paź 16:56
Żabcia: jestem

jakby co 7805538
31 paź 16:58
Zabcia: jakby co ? jaford@ wp.pl czeka niespodzianka

(π π)
31 paź 17:01
Żabcia: Nie podszywaj się buraku

Pipi jak z zadaniami
31 paź 17:06
31 paź 17:24
Żabcia: a miał być
31 paź 17:31
żabcia: yy
31 paź 17:31