matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria
POMOCY:
W ukladzie wspolrzednych dane sa punkty A=(
√
6
,
√
18
) B=(0,0) C=(
√
6
,0). Oblicz miare kata BAC
28 sty 19:39
Eta:
|<BAC|=30
o
28 sty 20:31
Eta:
√
18
√
3
√
3
cosα=
=
=
⇒ α=30
o
√
24
√
4
2
28 sty 20:53