matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica e^x
Studencik:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania lim
x→
∞
= e
x
2
/x
2
Dzięki za pomoc
28 sty 19:37
Janek191:
Hospital
2 x* e
x
2
... = lim
= lim e
x
2
= +
∞
2 x
x→
∞
x→
∞
28 sty 19:39
Studencik:
Dzięki straszne .... zapomniałem że z mianownika też liczymy pochodną
Jeszcze raz dzięki
28 sty 19:42