matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
balonowa:
√
3
1
z
2
=
√
3
− 4i + 2 (
+
*i)
7
2
2
Rozwiąż
28 sty 19:13
Mila:
√
3
1
(
+
i)
7
2
2
√
3
1
u=
+
i
2
2
|u|=
√
3
4
+
1
4
=1
√
3
cosφ=
2
1
sinφ=
2
π
φ=
6
π
π
π
π
u
7
=1*(cos(7*
)+i sin(7*
))=cos(π+
)+i sin(π+
)
6
6
6
6
√
3
1
u
7
=−
−
2
2
====================
√
3
1
z
2
=
√
3
−4i+2*(−
−
)
2
2
z
2
=
√
3
−4i−
√
3
−1 z
2
=−1−4i Z tym sobie poradzisz?
28 sty 22:21