matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Mac:
(x
2
−3x)(x
2
−3x+2)+1=0 Siema pomoże ktoś?
28 sty 18:34
utem:
x
2
−3x=t t*(t+2)+1=0 t
2
+2t+1=0 (t+1)
2
=0 t=−1 x
2
−3x=−1 x
2
−3x+1=0 To już proste.
28 sty 18:37
Mac :
O dzięki wielkie nie wpadłem na to
28 sty 18:49
utem:
28 sty 18:51