matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria analityczna
Mateusz:
Dane są trzy punkty a= −4,−2 b=2,2 c=−3,3. Punkt M jest srodkiem odcinka AB. −a.Oblicz wspolczynnik kierunkowy rownania prostej zawierajacej odcinek CM −b. oblicz dlugosc odcinka CM
28 sty 17:16
Mateusz:
?
28 sty 17:28