matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Paula:
1
3
Dane są P(A)=
, P(B)=
, A∩B=zbiór pusty. Uporządkować rosnąco
4
4
P(A∪B), P(A∪B'), P(A'∪B)
28 sty 16:38
olekturbo:
1
P(A) =
4
3
P(B) =
4
P(AuB) = P(A)+P(B) − P(AnB)
1
3
P(AuB) =
+
− 0
4
4
P(AuB) = 1
3
P(B') = 1 −
4
P(AuB') = P(A) + P(B') − P(AnB')
1
1
1
P(AuB') =
+
−
4
4
4
1
P(AuB') =
4
3
P(A'uB) analogicznie =
4
P(AuB) > P(A'uB) > P(AuB')
28 sty 16:40