2
TMS: 2
−2
| | 1 | | x+2 | |
całka nieoznaczona wyszła mi |
| arctg |
| |
| | 4 | | 4 | |
dobrze ?
tylko nie wiem jak policzyć oznaczoną ?
| 1 | | 1 | |
| arctg1− |
| arctg0  |
| 4 | | 4 | |
28 sty 16:02
ICSP: źle policzona nieoznaczona.
28 sty 16:06
TMS:
próbowałem podstawienia
t=(x+2)
2
dt=2x+4 dx
zła metoda ?
28 sty 16:10
ICSP: i co dalej ?
28 sty 16:13
TMS: ∫dobra widze błąd podstawiłem dt do licznika a tam nie ma 2x tylko x
co w takim razie mogę zrobić ?
28 sty 16:16
ICSP: | | 1 | | 2x + 4 | | 1 | |
= |
| ∫ |
| dx + 2∫ |
| dx = |
| | 2 | | x2 + 4x + 20 | | x2 + 4x + 20 | |
= ...
28 sty 16:18
TMS: | 1 | | 1 | | x+2 | |
| ln|x2+4x+2|+ |
| arctg |
| |
| 2 | | 2 | | 4 | |
tak ?
28 sty 16:48
ICSP: prawie.
28 sty 16:52
TMS: w której części jest błąd ? 1 czy 2 >
28 sty 16:53
ICSP: w pierwszej
28 sty 16:54
TMS:
t=x
2+4x+20
dt=2x+4 dx
?
28 sty 17:01
TMS: +C
28 sty 17:01
TMS: gdzie mam błąd '?
28 sty 17:33
TMS: ?
28 sty 18:21
TMS: ?
28 sty 18:49
utem:
| 1 | |
| ln|x2+4x+20| zgubiłeś 0. |
| 2 | |
28 sty 19:00