matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż w zbiorze libcz zespolonych równanie
helka:
z
4
−z
3
+2z−2=0
27 sty 21:54
Janek191:
z
3
*( z − 1) + 2*( z −1) = 0 ( z − 1)*( z
3
+ 2) = 0 z − 1 = 0 lub z
3
= − 2 itd.
27 sty 21:57