matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
Kasioczekxx:
rozwiaz rownanie 0,4
(
3
−
x
) +2,5
x
= 0,16 → 3−x to jest wykladnik jak cos 9
(
x+1) + 3
(
2x+4)=7290
27 sty 21:27
===:
9*3
2x
+81*3
2x
=7290 90*3
2x
=7290 3
2x
=81 itd
27 sty 21:34