matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzenie zadania
meffffiu:
z
2
+2z+(1−i)=0 Δ=4i
√
Δ
=
√
4i
z=
√
4i
x+yi=
√
4i
/ ()
2
x
2
+2yxi−y
2
=4i
⎧
x
2
−y
2
=0
⎩
2xy=4
⎧
x
2
=y
2
⎩
2xy=4
⎧
x=y
⎩
2x*x=4
⎧
x=y
⎩
2x
2
=4
⎧
x=y
⎩
x=
√
2
x=
√
2
lub x=−
√
2
y=
√
2
lub y=−
√
2
−2+
√
2
+
√
2
z
1
=
2
−2−
√
2
−
√
2
z
2
=
2
27 sty 20:21
Janek191:
Δ = 4 i = 2*2i = 2*( 1 + i)
2
√
Δ
=
√
2
*( 1 + i)
− 2 −
√
2
*(1 + i)
z
1
=
=
2
− 2 +
√
2
*(1 + i)
z
2
=
=
2
27 sty 20:32