Macierz A, wektor X, układ równań
slaby2000: Witam.Ma ktoś pomysł na taki układ równań ? A jest macierzą , X wektorem . Zapisuję dane tak
jak się zapisuje w programach matematycznych tzw 3 −1 6 to jest wiersz

A=[3 −1 6;1 −2 2 ;−2 1 −4]
X=[x,y,z]
Dzięki za pomoc
27 sty 19:16
Krzysiek: a gdzie ten układ równań?
27 sty 19:24
slaby2000: Ax=0 sorry ze nie podałem
27 sty 19:43
27 sty 20:14
slaby2000: czyli cały wektor x mam rozumieć tak że x=[0,0,0]?
27 sty 20:44
slaby2000: w sumie dobra opcja doprowadzić do postaci górno lub dolnotrójkątnej i żeby x1 x2 x3 wyszło 0
27 sty 20:45