matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Mat:
Całka. Nie wychodzi mi.
2x−1
2x−1
∫
dx=∫
dx t=x−3 x=t+3 dt=dx
x
2
−6x+9
(x−3)
2
2t+5
∫
dt Czy do tego momentu mam dobrze ?
t
2
27 sty 18:01
utem:
Tak.
27 sty 18:05
Mat:
Już sobie poradziłem. Dzięki za sprawdzenie.
27 sty 18:11