matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Pomocy:
Oblicz P(A'uB') jeśli P(A')=0.8 P(B')=0.3 P(A u B)=0.6
27 sty 16:54
kyrtap:
Dane: P(A') = 0.8 ⇒ P(A) = 0.2 P(B') = 0.3 ⇒ P(B) = 0.7 P(A∪B) = 0.6 P(A∪B) = P(A) + P(B) − P(A∩B) wyznacz z tego P(A∩B) P(Ω) = P(A'∪B') + P(A∩B) wyznacz z tego P(A'∪B') wiedząc że P(Ω) = 1
27 sty 17:47