sprawdzenie odpowiedzi
Archeolog: Podstawą graniastosłupa prostego jest romb o kącie ostrym alfa=60 stopni.
Dłuższa przekątna graniastosłupa o długości 4 cm tworzy z płaszczyzną podstawy
kąt beta=30 stopni.Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej tego graniastosłupa.
PC w odpowiedziach: 2(
√3 + 8)
mój wynik: 4(
√3 + 4)
Który jest prawidłowy

?
27 sty 16:47
Archeolog: Ktokolwiek X.x?
Ciągle mi mów wynik wychodzi i nie mam pojęcia czy mam źle, czy odpowiedź jest błedna...
27 sty 17:20
Jack: Po 20 moge pomoc... ; (
27 sty 17:31
Krzyś : Pokaż jak liczysz.
27 sty 17:31
Jack: Pc = 2Pp + Pb
Pp = 2 * 2√3
Pb = 4* 4 = 16
Wiec
Pc =...
Wszystkie obliczenia troche na oko ale wychodzi 4√3 + 16
27 sty 17:53
Jack: Aczkolwiek konsultacje po 20;00
27 sty 17:58
Archeolog: To czekam do dwudziestej

Przy okazji licząc kolejne zadania, bo zaległości mam...
27 sty 19:04
dero2005:
Pc = 4(√3+4)
V = 4√3
27 sty 19:55