matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
cal:
całka wymierna
x
2
∫
x
2
+6x+9
Ax = 3A + B
x− ∫
(x+3)
2
A=6 B=−9 x − 6ln|x+3| − 9 ln|(x+3)
2
| nie wiem gdzie jest blad sprawdzenie nie wychodzi
27 sty 15:44