granica funkcji, ciagłość funkcji
ola: lim x−>1 e
11−x
w odpowiedziach jest ze granica nie istnieje
lim x−>
pi2 (1+ctgx)
tgx
zbadaj ciaglosc funckji:
| | ⎧ | ex gdy x≤0 | |
| f(x)= | ⎩ | sinxx gdy x>0 |
|
27 sty 12:29
PW: No nie istnieje, bo
zaś
przy czym granice tych ułamków są równe odpowiednio +
∞ i −
∞.
27 sty 12:36
ola: dzięki, a druga granica? robiłam tak, ze to jest fg czyli etgx ln(1+ctg) no i tu juz nie
wiem jak dalej...
27 sty 13:10
Jerzy:
próbuj regułą H
27 sty 13:18
ola: a co ostatnim, ciągłość funkcji?
27 sty 13:59
Jerzy:
jest ciągła bo: f(0) = 1 i limx→0 = 1
27 sty 14:02
Krzysiek: W pierwszym 1
27 sty 14:09
Jerzy:
czemu 1 ?
27 sty 14:11
27 sty 16:29
Krzysiek: e1−1
27 sty 16:30