matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
maturzystka:
witam jak policzyć pochodną z 2
x
2
to jest chyba inaczej (2
x
)
2
czyli pochodna z tego 2*2
x
2
ln2 = 2
x
2
+1
ln2 mam rację ?
26 sty 21:01
Janek191:
f(x) = 2
x
2
więc f '(x) = 2
x
2
* ln 2 * 2 x
26 sty 21:06