Zakoduj cyfrę jedności i dwie cyfry po przecinku rozwinięcia dziesiętnego
Lena 18: PROSZĘ O POMOC PRZY LOGARYTMACH

log
34√27−log
3(log
33√3√3)
Próbuję sama ale nie idzie...
log
3(
127)
1/4−log
3(log
3(
13)
1/9=
log
3(
127)
1/4:(
13)
1/9=
I nie wiem co dalej i czy w ogóle to jest dobrze...
26 sty 19:43
Eta:
| | 3 | |
4√27= 33/4 to log333/4= |
| =0,75 |
| | 4 | |
3√3√3= 3
1/9 log
3log
3(3
1/9)= log
3(1/9)=− 2
...= 0,75−2= −1,25
do zakodowania |−1,25|= 1,25 zakoduj : 1 2 5
26 sty 20:23
piotrek kowalski: co ty napisales niby , wez chlopie przeczytaj jescze raz polecenie
21 wrz 20:33