matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rachunek Wariacyjny
Arlan:
Dla jakich funkcji u
1
u
2
funkcjonał: J[u
1
,u
2
]=∫ (od 0 do 1) ((u
1
)
2
+(u'
2
)
2
+u'
1
u'
2
)dx, u
1
(1)=1, u
2
(1)=−1 Może osiągać ekstremum?
26 sty 19:33