ciagla
NObody: Znajdź punkty nieciągłości funkcji danej wzorem:
f(x)=\frac{ x2−4 }{ x4+ x3+8x+8}
W których z tych punktów można określić wartość funkcji tak, żeby była ciągła?
No wiec wyszlo mi ze w x=−1 jest nieciagla ze wzgledu na granice niewlasciwe ale mam problem
z 2 czescia. Chodzi o to ze mam okreslic jej wartosc dla x=−2 bo ten punkt nie nalezy do
dziedzidy?
26 sty 15:09
26 sty 15:10
Janek191:
26 sty 15:22
Janek191:
Teraz już ( − 2) należy do dziedziny.
26 sty 15:24
NObody: ok dzieki
26 sty 15:28