matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
Ania:
1+2+3+...+n
lim=
n
2
n→
∞
Pomoże ktoś?
26 sty 00:04
Jack:
licznik :
1+n
n(n+1)
S
n
=
* n =
2
2
n(n+1)
n
2
+ n
1
lim
=
=
2n
2
2n
2
2
n−>
∞
26 sty 00:08