mat
kyrtap: Dla układu opisanego równaniem różniczkowym " we − wy":
y' + 2y = x'
wyznacz transmitancję oraz odpowiedź y(t) układu na wymuszenie (sygnał wejściowy): x(t) = e−t
25 sty 22:31
kyrtap: pomoże ktoś
25 sty 22:31
piotr: na końcu ma być x'?
25 sty 22:37
kyrtap: tak ale już zrobiłem
wyszło
y(t) = Ce
−2t − e
−t − odpowiedź y(t)
| | 1 | | 1 | |
Y(s) = C |
| − |
| − transmitancja |
| | s+2 | | s+1 | |
25 sty 23:01
kyrtap: jak komus się bedzie chciało sprawdzić to z góry dziękuje
25 sty 23:11
52: Pewnie źle, ale ja bym to zrobił tak:
sy+2y=sx
y(s+2)=sx
26 sty 08:57
kyrtap: 52 ale musiałbym jeszcze mięć warunek początkowy f'(0+)
26 sty 08:59
kyrtap: chyba żeby przyjąć że się równa 0
26 sty 08:59
kyrtap: bo zgodnie z własnością tranformaty
L{y'(t)} = sY(s) − f(0+)
26 sty 09:00