matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbior wartosci
ania:
−2
f(x) =
wyznacz zbiór wartosci funkcji f, niewiem jak sobie poradzic z ta
|x−3|+5
wartoscia bezwzgledna |x−3|+5 =/= 0
25 sty 21:54
ICSP:
0 ≤ |x − 3| <
∞
// + 5 5 ≤ |x − 3| + 5 <
∞
1
1
0 <
≤
// * (−2)
|x − 3| + 5
5
2
−
≤ f(x) < 0
5
2
f(R) = [−
; 0)
5
25 sty 21:56
piotr:
−2
2
f(x)=
dla x≥3;
dla x<3
x+2
x−8
25 sty 22:11