matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj kolejność działań i oblicz
stik:
1
3
+2
2
7
x
1
8
−3:
9
11
=
18 gru 15:53
Ivan:
1
2
11
+
−
= //wykonaliśmny mnożenie oraz skrócenie ułamków
3
7
3
10
2
−
+
= //wykonaliśmy odejmowanie
3
7
70
6
−
+
= //sprowadzenie do wspólnego mianownika
21
21
64
−
=
21
1
−3
//skrócenie
21
18 gru 16:15