podaj przykład zbiorów
stik: Podaj przykład zbiorów Ai B takich ,że A⊂B
18 gru 15:48
R.W.16l: A={1}
B={0, 1, 2, 3}
A⊂B
(a jeśli chodzi na odwrót, że B należy do A, to:
B={1}
A={0, 1, 2, 3}
B⊂A
nie pamiętam w którą stronę znak, żeby coś się zawierało w czymś xD)
18 gru 17:52
Adrian: Zbiór licz naturalnych N ⊂ Zbiór liczb rzeczywistych
18 gru 19:13
Bogdan:

B⊂A,
N⊂
C⊂
W⊂
R⊂
Z
N − zbiór liczb naturalnych,
C − zbiór liczb całkowitych,
W − zbiór liczb wymiernych,
R − zbiór liczb rzeczywistych,
Z − zbiór liczb zespolonych.
18 gru 19:52