hh
pies: Parabole dane równaniami y= − x2 −4x +3i y = x2 +2x − 5 przecinają się w punktach
x1 y1 i x2 y2. Iloczyn x 1 x 2 y 1 y 2 jest równy
x1=−6 x2=4
i co dalej
25 sty 18:39
Metis: Znajdź punkty przecięcia parabol.
Poźniej ich wartości.
25 sty 18:41
Metis: Z resztą jakie wartości.
Rozwiąż układ równań.
| y= − x2 −4x +3
| y = x2 +2x − 5
25 sty 18:43
5-latek:

wspolrzedne x
1 i xz
2 masz zle policzone
masz rysunek
rozwiaza równanie
−x
2−4x+3=x
2+2x−5
potem wyliczone x
1 i x
2 wstaw do np. drugiego równania paraboli i wylicz y
1 i y
2
25 sty 18:47
Dziadek Mróz: Parabole tańczą,
tańczą, tańczą, tańczą.
Tańczą, tańczą,
tańczą parabole.
25 sty 18:54