Rachunek
Kasia : | | 1 | | 1 | |
Dane są P(A∪B)= |
| i P(A∩B)= |
| , P(A\B)=P(B\A). |
| | 2 | | 4 | |
Oblicz P(A), P(A\B)
25 sty 18:33
ICSP: skoro
P(A\B) = P(B\A) to P(A) = P(B)
25 sty 18:35
Kasia : Więc
| | 1 | |
P(A∩B)=P(A)*P(B) czyli stąd mamy że P(A)= |
| ? |
| | 2 | |
25 sty 18:51
kochanus_niepospolitus:
a bzduuura
25 sty 18:52
kochanus_niepospolitus:
wcale niezależność zdarzeń nie wynika z danych zadania
25 sty 18:53
Kasia : ZAŚ
| | 1 | | 1 | |
P(A\B)=P(A)−P(A∩B)= |
| − |
| |
| | 2 | | 4 | |
25 sty 18:53
Kasia : więc jak je rozwiązać ?
25 sty 18:54
misiak:
P(A∪B)=P(A\B)+P(A∩B)+P(B\A)
25 sty 19:03
misiak:
P(A)=P(A\B)+P(A∩B)
25 sty 19:04