Proszę o szybką odpowiedź!
KUBA: Znajdz polę trojkata rozpietego na wektorach b(1;−2) c(0;−6)
25 sty 17:38
Janek191:
→ →
P = 0, 5 * I det ( b , c ) I = 0,5 *I 1*0 + (−2)*( −6) I = 0,5 *12 = 6
25 sty 17:42
Metis: Janku skąd taki wzór?
25 sty 17:46
Janek191:
W r o ć

Ma być
.... = 0, 5*I 1*(−6) − (− 2)*0 I = 0, 5* 6 = 3
25 sty 17:46
Janek191:
Pomyliło mi się z iloczynem skalarnym
25 sty 17:47
KUBA: Super, dziękuję za odpowiedź!
25 sty 17:47
Janek191:
II sposób
P = 0,5 *6*1 = 3
25 sty 17:49
Janek191:
25 sty 17:51