a
kinga: Pochodna. Prosze o sprawdzenie
(x4sinx)'= to 4x3cosx czy zastosować tutaj wzór na mnożenie pochodnych?
25 sty 17:31
Jerzy:
licz pochodną iloczynu dwóch funkcji
25 sty 17:32
Janek191:
Źle

Pochodna iloczynu funkcji
25 sty 17:32
kinga: | | 4x3*sinx−x4*cosx | |
= |
| |
| | (x4sinx)2 | |
25 sty 17:35
Janek191:
Napisałaś pochodną ilorazu.
25 sty 17:36
Janek191:
f '(x) = 4 x3*sin x + x4*cos x
25 sty 17:36
kinga: Racja... =4x3*sinx+x4*cosx
25 sty 17:37
kinga: Dzięki
25 sty 17:37
Jerzy:
dalej źle
25 sty 17:37
Jerzy:
@
Janek ?
25 sty 17:38
Jerzy:
f'(x) = 12x2*cosx − 4x3*sinx
25 sty 17:40
Jerzy:
o kurczę .... liczyłem drugą pochodną
25 sty 17:44
Jerzy:
a ścislej pochodną, ze złego wyniku autora
25 sty 17:44