Oblicz
Nathalie: | | 5 | |
Oblicz największą wartość funkcji w zbiorze R gdy f(x)= |
| . Ma ktoś pomysł na to |
| | 6x2+1 | |
zadanie? Bo nie mam pojęcia jak się za to zabrać
25 sty 17:07
Michał: Znajdź maksimum.
25 sty 17:09
Jerzy:
ten ułamek osiaga najwiekszą wartośc, gdy mianownik jest najmniejszy
25 sty 17:09
25 sty 17:12
===:
chyba f
min ...
25 sty 17:13
Janek191:
Dla x = 0 mianownik jest najmniejszy.
ymax = f(0) = 5
25 sty 17:13
===:
...a to już całego ułamka
25 sty 17:14
Jerzy:
pomyśl (===)
25 sty 17:14
Nathalie: Dzięki za pomoc Kochani !
25 sty 19:29