matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Jojo:
Oblicz pochodne 6
√
x
/ x
2
−3 x
3
−2x
2
/
√
X
5
x
3
−3x +4/ 2x
2
+3x−2 Z góry dziękuję
25 sty 12:54
kochanus_niepospolitus:
no to licz ... do czego jesteśmy Ci potrzebni (byś chociaż porządnie napisał przykłady)
25 sty 12:58
Janek191:
Tak należy pisać :
6
√
x
f(x) =
x
2
− 3
x
3
− 2 x
2
f(x) =
√
x
5
x
3
− 3 x + 4
f(x) =
2 x
2
+ 3 x − 2
Stosujemy wzór na pochodną ilorazu funkcji:
f(x)
f '(x)*g(x) − f(x)*g '(x)
(
) ' =
g(x)
( g(x))
2
25 sty 13:12
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick