ukośna
asymptota ukośna pomocy : f(x)=2x3+2 / x2−4
25 sty 11:56
kochanus_niepospolitus:
no i w czym Ci pomóc musimy?
25 sty 12:00
asymptota ukośna pomocy : podać asymptote ukośna
25 sty 12:04
kochanus_niepospolitus:
a co ... wstawić do wzorów nie potrafisz? no daj spokój
25 sty 12:05
asymptota ukośna pomocy : pomóż prosze nie znam wzorów
25 sty 12:12
kochanus_niepospolitus:
wzory na asymptotę ukośną:
| | f(x) | |
a = limx−>+/−∞ |
| <−−− czy +∞ czy −∞ zależy którą asymptotę aktualnie liczysz |
| | x | |
b = lim
x−>+/−∞ f(x) − ax <−−− gdzie 'a' to wynik pierwszej granicy
y = ax + b <−−− wzór asymptoty ukośnej
Naprawdę tych wzorów nie znałeś/−aś ? To już znasz, więc nic na przeszkodzie Ci nie stoi, aby
to policzyć.
25 sty 12:15
asymptota ukośna pomocy : podasz mi wynik ?
25 sty 12:22
Metis: Weź już się nie wygłupiaj.
Wszystko masz "na widelcu".
25 sty 12:24
Arturek_lat_7:
Nie. Odemnie wyniku nie dostaniesz. Czekasz na gotowca a odemnie go nie otrzymasz
25 sty 12:26