matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rozwaizanie całki
cecece:
Proszę o rozwiązanie całki nie oznaczonej
2−x
∫
x
25 sty 11:40
Benny:
2−x
2
∫
dx=∫
dx−∫dx=2ln|x|−x+C
x
x
25 sty 11:41
kochanus_niepospolitus:
Wskazówka:
2−x
2
x
2
=
−
=
− 1
x
x
x
x
25 sty 11:42
cecece:
Dziękuje bardzo
25 sty 11:43