zadanko z fizyki
madax: oblicz ,dla jakiego wychylenia,energia
potencjalna w ruchu
harmonicznym jest równa jego energii kinetycznej. Amplituda drgań = 4cm
18 gru 08:50
Miś:
Jeżeli
| | 1 | | 1 | |
Ek = Ep ⇒ Ep = |
| E ⇒ Ep = |
| kA2
|
| | 2 | | 4 | |
| | 1 | | 1 | | √2 | |
Ep = |
| kx2 = |
| kA2 ⇒ x = |
| A = 2√2 cm
|
| | 2 | | 4 | | 2 | |
18 gru 09:40
madax: wielkie dzięki
18 gru 12:10
Ewunia: w odleglosci 3m od zrodla dźwięku natężenie dźwięku wynosi 10−6 W/m2. ile wynosi natężenie
dźwięku w odległości 12 m od źródła dźwięku? zakładamy że przy rozchodzeniu fali nie ma strat
energii
6 sty 11:13
Ktos: s=3m
I=106 W/m2
s2=12 m
s=I
s2=I2
s*I2=s2*I
3I2=12*106 //3
I2=4*106 W/m2
nie wiem czy dobrze bo robilem to tak na logike ale moze sie przyda.
25 kwi 22:36