Rysowanie funkcji
Student : | | ⎧ | arctgx gdy x≤0 | |
| | ⎜ | | |
| Dana jest funkcja f(x) = | ⎨ | 2x gdy 0<x≤1 |
|
| | ⎜ | | |
| | ⎩ | 2/x−1 gdy x>1 | |
25 sty 09:58
kochanus_niepospolitus:
no i
25 sty 10:21
Student : W sumie chodzi mi o narysowanie [my bad] bo nie jestem pewnien co do wyglądu tej funkcji
25 sty 10:22
kochanus_niepospolitus:
wiesz jak wygląda wykres arctgx? to rysujesz
wiesz jak wygląda 2
x ? to rysujesz
| | 2 | |
wiesz jak wygląda |
| ? to rysujesz |
| | x−1 | |
dla ułatwienia sprawdź tylko jakie są granice w (ewentualnych) punktach nieciągłości
25 sty 10:24
Student : Bo jak ją narysowałem to jest tj. porozrywana i ma dwa miejsca zerowe X=0 i x=2
25 sty 10:24
kochanus_niepospolitus:
no na pewno x=2 NIE JEST miejscem zerowym tejże funkcji.
25 sty 10:26
Student : Znowu błąd tylko że w czytaniu. Ok masz rację
25 sty 10:31