matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg geometryczny
Przemek:
W ciągu geometrycznym rosnącym a1= −16, a7= −
1
4
, oblicz kwadrat 4 wyrazu
24 sty 23:30
Qulka:
4
24 sty 23:35
Qulka:
a
4
2
=a
1
•a
7
bo = a
4
/q
3
•a
4
•q
3
24 sty 23:36