matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę
Panda:
Oblicz granicę:
cosx
lim
π−2x
x−>
π
2
24 sty 21:10
utem:
cosx
lim{x→
π
2
=
2*(
π
2
−x)
1
π
sin(
−x)
2
=lim
x→
π
2
(
*
)=
2
(
π
2
−x)
1
1
=
*1=
2
2
24 sty 21:42
Panda:
1
Czy można to policzyć z reguły del`Hospitala? także wyszło mi
2
24 sty 21:59
Jack:
mozna...
0
bo
0
24 sty 22:37