Trygonometria oblicz sin pi/12
Saturas: Oblicz sin pi/12
Robię to tak
sin pi/16 = sin (pi/3−pi/4) = sin pi/3 * cos pi/4 − sin pi/4 * cos pi/3 =
i moje pytanie jest takie co dalej z tym zrobić jak nie znamy wartości pi/4 ?
24 sty 19:30
Saturas:
24 sty 19:31
5-latek: | | π | |
No jak nie znasz przecież |
| to w skali stopniowej 45o |
| | 4 | |
24 sty 19:33
satuara: dziękuje teraz się śmieje bo zapomniałem że pi = 180

temat do zamknięcia
26 sty 21:13
Janek191:
Dawniej to było w kl. VIII szkoły podstawowej.
26 sty 21:15
26 sty 21:17
satuara: no tak już wszystko wiem
26 sty 21:18