matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
AL:
całka (x
2
−1)lnx u=lnx u'=1/x v'=x
2
−1 v=1/3x
3
lnx1/3x
3
−lnx
2
−całka 1/x(1/3x
3
−x) lnx1/3x
3
−lnx
2
−1/3 całka x
2
−1 lnx1/3x
3
−lnx
2
−1/9x
3
−x zastanawiam się czy dobrze to obliczyłam, proszę o pomoc
24 sty 18:01
Jerzy:
źle v
24 sty 18:37
AL:
a co jest nie tak?
24 sty 18:44
Jerzy:
1
v =
x
3
− x
3
24 sty 19:18