procenty
xD: Pomoże ktoś .




?
W pewnej klasie jest 14 chłopców i 20 dziewcząt
a) o ile procent jest więcej dziewcząt niż chłopców .?
b) o ile procent jest mniej chłopców niż dziewcząt .?
c) oblicz stosunek liczby chłopców do liczby dziewczyn w tej klasie i wyraź w procentach .?
24 sty 16:49
Janek191:
| | 20 − 14 | | 6 | |
a) |
| = |
| ≈ 0,43 = 43% |
| | 14 | | 14 | |
| | 20 − 14 | | 6 | |
b ) |
| = |
| = 0,30 = 30% |
| | 20 | | 20 | |
24 sty 18:00
24 sty 18:00
xD: a nie powinno być w punkcie a) i b) na odwrót ?
w a mi się wydaję że powinno być podzielne przez dziewczyny czyli 20 a w b podzielne przez
chłopców czyli przez 14 .
25 sty 07:40
daras: skoro wiesz lepiej to po co zawracasz gitarę
25 sty 10:43
xD: Sorry pomyliłam się .
@daras nie musisz odpowiadać jak tobie nie pasuje. Każdy ma prawo do popełnienia błędu . A poza
tym się tylko spytalam i napisałam co mi się wydaje lecz to źle mi się wydawało . Dzięki za
odp

pozdrawiam
28 sty 19:55
pipa: ludzie małej wiedzy powinni czuć respekt przed tymi co tę wiedze posiedli
i zamiast podważać wyniki, podziękować
28 sty 20:27
pipa: i iść w diabły !
28 sty 20:27