matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o sprawdzenie wyniku
astan12:
Bardzo proszę o sprawdzenie wyniku: Ciąg(a
n
) jest zdefiniowany rekurencyjnie => a
1
=4 a
n
+
1
=
2a
n
√
2
dla n >1 Wskaż wzór ogólny ciągu (b
n
) w którym b
n
=a
n
+a
n
+
2
dla n>1 Wyszło mi, że b
n
= 4*(
√
2
)
2
n
Dobrze, czy źle?
24 sty 16:39