matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uzasadnij że dla dowolnego kąta α ∊ <0;90) ∪ (90:180> prawdziwa jest rownosc
donek:
:
tg
2
α
=sin
2
α
tg
2
α+1
próbuje następująco
24 sty 15:44
donek:
http://iv.pl/images/22324404738582588429.jpg
24 sty 15:44
asdfgh:
P=tg
2
/(tg
2
a+1)=(sin
2
a/cos2
a
)/[(sin
2
a/cos
2
a)+(cos
2
a/cos
2
a)]= =[1/cos
2
a(sin
2
a)]/[1/cos
2
a(sin
2
a+cos
2
a) 1/cos
2
a Ci sie skróci a w mianowniku masz jedynkę
24 sty 17:49