moduł z modułu
niewiadoma: Suma wszystkich rozwiązań równania ||x−4|−2|=3 jest równa...?
Bardzo proszę o pomoc
24 sty 15:11
bimo:
||x−4|−2|=3⇔
|x−4|−2=3 lub |x−4|−2=−3⇔
|x−4|=5 lub |x−4|=−1 sprzeczność , ponieważ |x−4|≥0
x−4=5 lub x−4=−5
dokończ sama
24 sty 15:18
poranamatematyke: problem jedynie polega na tym, że odpowiedź musi być którąś z poniższych:
A.8 B.9 C.12 D.16
24 sty 16:10
Saizou :
9+(−1)=8
24 sty 16:12
bimo:
x=9 lub x=−1
9+(−1)=8 to takie trudne?
24 sty 16:12
niewiadoma: dokładnie, więc jak to rozwiązać by wyszło A, B, C lub D?
24 sty 16:12
niewiadoma: ach no tak, już wszystko jasne, dziękuje bardzo

!
24 sty 16:13