matematykaszkolna.pl
Pytanie do wszystkich Michał: Pytanie do wszystkich jest ktos na forum kto moze mi poradzic od jakich książek powinienem zaczynać aby móc startować w olimpiadzie matematycznej ?Tak żeby się jakoś wprowadzić w te trudne zadania
17 gru 22:34
mm4: zalezy jaka to olipmiada i na jakim poziomie(gimnazjalny, szkol srednich )
17 gru 22:41
Michał: szkoła średnia
17 gru 22:42
mm4: MATEMATYKA KIEŁBASA 2 CZĘŚCI tam są trudne, trudniejsze ale i latwee i mysle ze bedzie dobra do matury z niej robilem zadania teraz na studiach analiza matematyczna w zadaniach krysickiego to podstawaemotka
17 gru 22:47
Michał: mm4 napisałes że analiza mat to podstawa na jakich studiach jesteś
17 gru 22:49
mm4: budownictwo pk ale mysle ze na kazdych studiach gdzie jest matematyka i analiza to ta ksiazka jest dobra, wiele osób ją zachwala i dlatego jest juz 29 wydanie
17 gru 22:56
Michał: Ciężko się było tam dostać składałeś może do innych uczelni np politechnika wrocławska łódzka? Dużo trzeba było mmiec punktów z matmy i z fizyki>?
17 gru 23:06
jaszczur: Kiełbasa jest dobry do matury głównie ale na olimpiade lepsze są książki alicji Cewe i czesława grajka, przynajmniej dla mnieemotka ja się z nich uczyłem i nie jest tak tragicznieemotka a kiełbasa mówiąc jużo nim ma typowo maturalne zadania które się na maturze powtarzają często także przerobisz kiełbase zdasz nieźle maturkeemotka
17 gru 23:21