matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagląsc funkcji
Aneta:
zbadaj ciągłośc funkcji f(x)=ln(−cos(π sin x)) dla x<=π/2 ln(sin x) dla x>π/2
24 sty 13:12
Janek191:
π
f(
) = 0
2
oraz lim ln ( sin x) = 0 x→
π
2
+
π
f jest ciągła w x =
2
24 sty 13:38