oblicz wartość wyrażenia
z1o: oblicz wartość wyrażenia
| | 1 | | 1 | |
x2− |
| , gdy x3 − |
| =18. |
| | x2 | | x3 | |
24 sty 12:08
Jack: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
(x3 − |
| ) = (x − |
| )(x2 + 1 + |
| ) = (x − |
| )(x2 + |
| + 1) = |
| | x3 | | x | | x2 | | x | | x2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
= (x − |
| )((x+ |
| )2 − 2 + 1) = (x − |
| )((x+ |
| )2 −1) |
| | x | | x | | x | | x | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
x2 − |
| = (x − |
| )(x+ |
| ) |
| | x2 | | x | | x | |
hmmm
na pewno znaki dobrze przepisane?
24 sty 13:25
===:
Poprawne przepisanie treści zadania to duuuuuża sztuka
24 sty 13:26
Jack: w dzisiejszych czasach na pewno
24 sty 13:27
24 sty 16:13